More

  Renovering ökar din bostads värde

  Om du funderar över att sälja din bostad, då är det viktigt att du ser till att din bostad är så attraktiv som möjligt. Det är stor konkurrens på bostadsmarknaden idag, men med några strategiska renoveringar kan din bostad stiga högt i värde. Försäljningsprocessen kan även visa sig vara snabbare, eftersom snyggt renoverade bostäder drar till sig fler ögon.

  Men hur exakt borde du gå tillväga? Det är viktigt att inte renovera bostaden efter eget tycke, eftersom du självklart inte planerar att bo kvar där! Renovera istället i stil med det som är populärt på marknaden. Dessa stilar brukar oftast inte vara särskilt unika men stöter samtidigt inte bort potentiella köpare. Nedan följer några tips kring hur du kan renovera din bostad för att maximera din vinstpotential.

  Renovera ditt kök

  Köket är ett av de dyraste rummen att renovera i din bostad men även ett av de viktigaste. Det är viktigt att du inte försöker snåla med köksrenoveringen. Tycker du att det är alltför dyrt kan du låna pengar till renoveringarna, exempelvis från Axo Finans, där du snabbt och enkelt kan få ett privatlån. Jämför alltid bankernas villkor och räntor innan du tar ett beslut, eftersom du kan spara en hel del pengar med rätt bank. Det är särskilt viktigt att renovera om du har ett äldre kök, eftersom moderna kök skiljer sig drastiskt från kök som är några årtionden gamla. Du ska så gott det går hålla stilen neutral. Det innebär att du inte bör färga alla skåp och väggar rosa. Exempel på neutrala färger är: svart, grått, eller vitt. Använd helst ljusare färger.

  Hur mycket du behöver renovera beror på hur gammalt ditt kök är och vilket tillstånd det befinner sig i. Det är viktigt att du när du renoverar ser till att det nya matchar det gamla, annars måste allt renoveras i samma stil. Är köket väldigt gammalt är det bäst att modernisera allt. Det inkluderar golv, luckor, och vitvaror. Försök även få så mycket golvutrymme som möjligt, exempelvis genom att ersätta separata kyl och frysskåp med ett kombiskåp. Ersätt allt gammalt kakel med något modernt i neutral stil som även går lätt att rengöra.

  Renovera ditt badrum

  En renovering av badrummet kan vara minst lika dyrt som en renovering av köket. Det är dock en av de viktigaste rummen för potentiella köpare och ett lyxigt badrum kan imponera starkt. Det är därför ett av de viktigaste rummen att renovera om du vill maximera din vinstpotential.

  Precis som med köket är det viktigt att välja neutrala och ljusa färger. Det är svårt som amatör att renovera ett badrum eftersom det är mycket arbete och svårare än att renovera exempelvis ett sovrum. Det gäller därför att du anlitar skicklig hjälp. Moderna badrum är populära just nu så det är viktigt att kaklet, diskhon, och badet håller en modern stil. I ett badrum är badet kanske den mest utmärkande produkten. Det gäller därför att du har ett bad som både ser bra ut men som även är praktiskt. Större badkar med plats för två ses som väldigt lyxiga och kan öka värdet på din bostad. Moderna tillägg som elektriskt uppvärmt golv är en bonus men inte något nödvändigt.

  Renovera sovrum

  Kök och badrum är de viktigaste rummen att renovera om du vill öka värdet på din bostad. Vanligtvis behöver du inte göra några större renoveringar i sovrummen. Det kan dock vara bra att måla väggarna till mer neutrala färger och se till att inbyggda skåp och dylikt ser fräscha och moderna ut. Det är även viktigt att se till att alla fönster är moderna och fungerar som de ska. Trasiga fönster eller sega handtag ger inte ett bra intryck på eventuella köpare.

  Är din bostad väldigt gammal kan det vara värt att göra större renoveringar, exempelvis att lägga nytt golv. Välj då helst trägolv eftersom det ger ett bättre intryck. Har du heltäckningsmattor se då till att de är rena och fräscha, annars måste de bort. Trägolv är ett mer neutralt alternativ till mattor för sovrum och är även enklare att rengöra.

  Renovera fasaden

  Det första en potentiell köpare ser är fasaden på din bostad. Detta är självklart endast relevant om det är ett hus du försöker sälja. Om ditt hus är äldre är det sannolikt att din fasad inte ser särskilt fräsch ut. Regn, snö, och andra naturfenomen har skadat den i mer än flera år och nu kan den ge köparen ett dåligt intryck.

  Är din fasad i fint skick kan en enklare renovering vara tillräcklig. Detta innebär en tvätt, kanske en ommålning, och reparation av skador på den. I värsta fall kan du behöva en större renovering, eller helt ersätta fasaden. Detta kan vara väldigt jobbigt om du fortfarande bor i huset, men inte omöjligt. Detta kan vara lite olika dyrt beroende på typen av den fasad du väljer. Den billigaste typen är en träfasad men den kräver en hel del underhåll genom åren, vilket kan vara negativt för en köpare. Tegelfasader, däremot, är tåligare, men runt dubbelt så dyra.

  Rådfråga din mäklare

  Nu har du fått några exempel kring hur du kan renovera din bostad för att öka vinstpotentialen. Rådfråga alltid din mäklare innan du tar några större beslut kring bostaden, eftersom denne kan hjälpa dig att öka värdet på din bostad.

  Senaste artiklar

  Bästa tiden att köpa ny bostad

  En bostadsinvestering är för många av oss den största investeringen vi gör. Därför vill man få bästa möjliga pris på sin drömbostad,...

  Renovera kök och öka värdet

  Det är en hel del att tänka på inför och under en köksrenovering. Ofta är det snygga köksluckor som används som bas för resten...

  Prisvärda men prishöjande bostadsrenoveringar

  Att köpa sin egen bostad är det många som drömmer om att göra, inte minst då man börjar komma upp i åren...

  Fackförbund för fastighetsmäklare

  Mäklare är ett yrke där man sällan talar om fackförbund. Anledningen är att man vanligtvis arbetar på 100% provisionslön. Man har ingen...

  Bostadsrätt

  En bostadsrätt innebär att du äger en lägenhet som en del av en bostadsrättsförening. Du får använda och bo i bostaden mot...

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här