spot_img
spot_img
More

  Anmäla lat mäklare

  Nedan finner du en fråga som vi fått av en av våra läsare som är missnöjd med fastighetsmäklarens arbete.

  Fråga:
  Hej! Jag och min blivande sambo har hittat en gård vi vill köpa. Problemet är att mäklaren inte är villig att göra någonting, han sitter i Stockholm och huset finns i Sörmland. Han vet inget om huset och ägaren har fått det i gåva och vet inget heller. Nu har jag jobbat i tre veckor med att ta fram all fakta jag överhuvudtaget skulle kunna behöva. Ändå vid besiktningen saknas det papper så som ett slutbevis av slutbesiktningen (huset är byggt 2006), alla ritningar, byggfelsförsäkringar, energideklaration, mm. Mäklaren säger bara till mig att förkomna papper kan vi inte göra något åt! Har han inga skyldigheter mot mig som köpare? Jag har undersökt denna fastighet utan och innan. Nu är jag arg och det mest troliga är att vi hoppar av allt pga att vi inte får in de papper vi behöver ha, anser jag. Är det här god mäklarsed att sitta på rumpan och bara säga: “Jag vet inte, ägaren vet inte, papper som är borta kan vi inte göra något åt”?


  Betala inte onödigt mycket för mäklaren
  Hemsidan Hittamäklare.se hjälper dig att enkelt jämföra mäklare och att samla in offerter från olika mäklare som är aktiva i området där du bor. Du skickar in dina uppgifter, det är helt gratis och utan att förbinda dig till något. Hittamäklare hjälper dig sedan att inhämta offerter och att jämföra mäklarna. Du väljer sedan själv om någon av mäklarna är intressant för dig att anlita eller inte. Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare men även när du förhandlar om mäklararvodet med den mäklare som du tänker anlita.

  Svar:
  Fastighetsmäklarinepsktionen (fmi.se) är den statliga myndighet som registrerar fastighetsmäklare och som utövar tillsyn över dessa samt informerar om god fastighetsmäklarsed.

  Mäklarsamfundets kundombudsman ger kostnadsfri information och vägledning per telefon till kunder som har kontakt med Mäklarsamfundets medlemmar. Telefon: 08-83 22 66.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här