More

  Dubbelt boende försäkring

  Frågan nedan är ställd av en av våra läsare som undrar om det finns försäkringar som täcker dubbelt boende vid köp och sälj av bostäder.
  Svaret är skrivet av en av våra experter.

  Fråga: Vi funderar på att köpa ett nytt hus närmare barnens skola. Vi förstår att det givetvis är smartast att först sälja vårt hus och sedan leta efter ett nytt. Men vi är kräsna när det gäller hus och vill vänta på det rätta innan vi säljer. Vi vill inte klämma in oss i en liten lägenhet innan vi flyttar till det hus vi köper.
  Hur ska man göra? Jag har för mig att jag har hört om någon försäkring eller liknande för att man ska slippa två boendekostnader om försäljningen av vårt hus tar längre tid. Finns det någon sådan eller kommer jag ihåg fel?


  Betala inte onödigt mycket för mäklaren
  Hemsidan Hittamäklare.se hjälper dig att enkelt samla in offerter från olika mäklare i ditt område/din kommun. Du skickar in dina uppgifter helt gratis och utan att förbinda dig till något. Hittamäklare.se hjälper dig sedan att inhämta offerter och att jämföra mäklarna. Du väljer sedan själv vilken mäklare om någon av mäklarna är intressant för dig att anlita. Dessa offerter kan du använda när du skall välja mäklare men även när du förhandlar om mäklararvodet med den mäklare som du tänker anlita.

  Svar: Du kommer ihåg helt rätt. Det finns dubbelt-boende-försäkringar som du kan teckna via mäklare eller direkt med ett försäkringsbolag. Försäkringarna kan se lite olika ut men går ut på att ersätta boendekostnaderna i den nuvarande bostaden tills den är såld.

  Försäkringen brukar ersätta alla boendekostnader (ränta, månadsavgift för bostadsrätt, el och driftskostnader) men inte amorteringen på bolånet. Tiden man får ersättning varierar från tre månader upp till ett år, men det är vanligt med några månaders karenstid innan de dubbla boendekostnaderna börjar ersättas. Det kan också finnas krav på att ni måste acceptera bud som motsvarar utgångspriset. Det går alltså inte att använda dubbelt-boende-försäkringen för att vänta in högre bud. Priserna på vad försäkringen kostar kan variera, så fråga både mäklaren och ert försäkringsbolag vad de kan erbjuda.

  Allra först ska ni dock stämma av med er bank, eftersom en del banker inte betalar ut bolånet på den nya bostaden förrän den gamla bostaden är såld.

  Går du i tankar att köpa bostad?
  Om du är ute och letar ny bostad så bör du alltid vara förberedd och ha ett lånelöfte klart från banken. På dagens bostadsmarknad går det fort i svängarna så se till att vara väl förberedd. Med ett färdigt lånelöfte kan du gå på visningar och lägga bud på de bostäder du gillar. Vi rekommenderar att du söker lånelöfte hos hemsidan Consector.se. De jämför ca 30 st banker för att kunna erbjuda dig riktigt låga räntor. Det har lyckats ordna räntor ända ner till 1,09 % åt vissa kunder. De kan även hjälpa dig att förhandla ner räntan på befintliga lån.
  Det är helt gratis att göra en ansökan hos Consector.se och man förbinder sig inte till något när man gör en ansökan.

  Senaste artiklar

  4 st saker att tänka på när du skall köpa hus

  Huset är förmodligen det överlägset största köpet du gör i ditt liv. Det är därför väldigt viktigt att kolla upp vad som...

  Renovering ökar din bostads värde

  Om du funderar över att sälja din bostad, då är det viktigt att du ser till att din bostad är så attraktiv...

  Samla mindre lån genom att höja bolånet

  Frågan nedan är ställd av en av våra besökare som har funderingar kring att höja bolånet och passa på att samla mindre...

  5 st saker som ökar värdet på din fastighet

  Om du är fastighetsägare så ligger det förmodligen i ditt intresse att öka värdet på den, så att du kan gå med...

  Pantbrev – Så mycket kostar pantbrevet

  Hur du hört talas om termen pantbrev, men har inte koll på innebörden? Då ska du läsa vidare; här nedan kommer vi...

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här