spot_img
spot_img
More

  Dubbelt boende försäkring

  Frågan nedan är ställd av en av våra läsare som undrar om det finns försäkringar som täcker dubbelt boende vid köp och sälj av bostäder.
  Svaret är skrivet av en av våra experter.

  Fråga: Vi funderar på att köpa ett nytt hus närmare barnens skola. Vi förstår att det givetvis är smartast att först sälja vårt hus och sedan leta efter ett nytt. Men vi är kräsna när det gäller hus och vill vänta på det rätta innan vi säljer. Vi vill inte klämma in oss i en liten lägenhet innan vi flyttar till det hus vi köper.
  Hur ska man göra? Jag har för mig att jag har hört om någon försäkring eller liknande för att man ska slippa två boendekostnader om försäljningen av vårt hus tar längre tid. Finns det någon sådan eller kommer jag ihåg fel?


  Betala inte onödigt mycket för mäklaren
  Hemsidan Hittamäklare.se hjälper dig att enkelt jämföra mäklare och att samla in offerter från olika mäklare som är aktiva i området där du bor. Du skickar in dina uppgifter, det är helt gratis och utan att förbinda dig till något. Hittamäklare hjälper dig sedan att inhämta offerter och att jämföra mäklarna. Du väljer sedan själv om någon av mäklarna är intressant för dig att anlita eller inte. Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare men även när du förhandlar om mäklararvodet med den mäklare som du tänker anlita.

  Svar: Du kommer ihåg helt rätt. Det finns dubbelt-boende-försäkringar som du kan teckna via mäklare eller direkt med ett försäkringsbolag. Försäkringarna kan se lite olika ut men går ut på att ersätta boendekostnaderna i den nuvarande bostaden tills den är såld.

  Försäkringen brukar ersätta alla boendekostnader (ränta, månadsavgift för bostadsrätt, el och driftskostnader) men inte amorteringen på bolånet. Tiden man får ersättning varierar från tre månader upp till ett år, men det är vanligt med några månaders karenstid innan de dubbla boendekostnaderna börjar ersättas. Det kan också finnas krav på att ni måste acceptera bud som motsvarar utgångspriset. Det går alltså inte att använda dubbelt-boende-försäkringen för att vänta in högre bud. Priserna på vad försäkringen kostar kan variera, så fråga både mäklaren och ert försäkringsbolag vad de kan erbjuda.

  Allra först ska ni dock stämma av med er bank, eftersom en del banker inte betalar ut bolånet på den nya bostaden förrän den gamla bostaden är såld.

  💡 Jämför bolån, lånelöften & privatlån
  På Lånekoll.se kan du jämföra flera olika banker och deras räntor på bolån, lånelöften & privatlån. När du ansöker får du en lista med bankernas erbjudanden presenterade för dig. Du väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte. Det är helt gratis att använda tjänsten och du förbinder sig inte till något när ansöker.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här