spot_img
spot_img
More

  Taktvätt vid installation solceller

  Med solceller på ditt tak kan du göra en stor insats för miljön samtidigt som du får sänkta elkostnader. Solceller kan faktiskt också öka värdet på huset. Det finns med andra ord många fördelar med att skaffa solceller. Är det något man ska tänka på då innan solpanelerna installeras på taket? Ja, att tvätta taket innan solcellerna monteras är till exempel en mycket god idé, liksom att rengöra taket ordentligt och vid behov behandla och måla om det. Här ska vi ge dig våra bästa tips!

  Underhåll av tak i samband med solceller

  Innan solcellerna ska installeras är det bra att kontrollera skicket på husets tak. Är taket dåligt underhållet kan det nämligen skadas vid installationstillfället. Låt därför ett företag som är specialiserade på tak komma och bedöma takets skick. I samband med besöket kollar också besiktningsmannen vilket material takpannorna är tillverkade av, vilken lutning taket har och vilket väderstreck det vetter mot. Allt detta kan ha betydelse för hur solpanelerna ska monteras upp. De flesta takföretag erbjuder ett kostnadsfritt besiktningstillfälle. Är skicket på taket bra kan det i alla fall vara ett bra tillfälle att beställa en ordentlig rengöring, en grundlig taktvätt och en ommålning.

  Det finns alltså som vi har sett många fördelar med en taktvätt och takvård innan solcellerna installeras, till exempel:

  • taket blir rent och snyggt
  • taket blir vattenavvisande
  • taket behandlas för att stå emot fukt, mossa och frost
  • taket kontrolleras så att det klarar solcellernas tyngd och själva monteringen.

  När taket är tvättat och iordningställt är det dags att montera solcellerna, och så fort installationen är klar kommer solcellerna att producera el som du kan använda för att värma upp huset, tända lamporna och sätta på spisen. Nu har du förnybar energi med minimalt underhåll. Du bidrar till en grönare värld, får en lägre elräkning och ökar värdet på din fastighet.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här