spot_img
spot_img
More

  Brandvarnare – en räddare i nöden

  En brandvarnare är ett måste i alla hem. Beroende på hur stort hemmet är, behövs åtminstone en brandvarnare för att kunna varna för bränder. Idag finns även brandvarnare för döva och hörselskadade.

  Därför behöver du en brandvarnare

  Brandvarnaren är i många fall det som är skillnaden mellan liv och död. Den ser nämligen till att varna alla i hushållet när rök uppstår, vilket är en tidig varningsklocka i händelse av bränder. Brandvarnaren kan nämligen varna långt innan något börjat brinna och/eller innan lågorna blivit allt för stora, vilket gör det möjligt att förhindra ett värre förlopp.

  Skaffa brandvarnare till dig som hörselskadad

  Idag finns möjligheten för dig som är döv eller hörselskadad att använda dig av brandvarnare. Läs mer om det hos levahemma.se för att få mer information. Därefter kan du välja en brandvarnare som passar dig för att skapa de bästa förutsättningarna för att kunna överleva i händelse av bränder.

  Hur många brandvarnare behöver du?

  Hur många brandvarnare du behöver beror helt och hållet på hur du bor. Alla bostäder behöver dock minst en. Utöver det kan en tumregel vara att ha en brandvarnare för varje våning i hemmet. Det säkerställer att röken upptäcks tidigt oavsett var i hemmet den uppstår.

  Var ska brandvarnaren sitta?

  Det är viktigt att placera brandvarnare på rätt ställen i hemmet. Det bästa stället att ha brandvarnaren är i nära anslutning till köket. Men att ha den nära spisen är ingen bra idé då det är lätt hänt att bränna mat som skapar mycket rök, vilket kan få brandvarnaren att gå igång i onödan. Därför kan det vara smart att ha den strax utanför köket, exempelvis i hallen. Bor du i lägenhet kan det även vara smart att ha en brandvarnare i hallen ifall att rök från trapphuset skulle tränga in i bostaden.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här