spot_img
spot_img
More

  Fackförbund för fastighetsmäklare

  Mäklare är ett yrke där man sällan talar om fackförbund. Anledningen är att man vanligtvis arbetar på 100% provisionslön. Man har ingen fast lön utan lönen baseras på indragen provision från försäljningar. Normalt får en mäklare 20-30% av provisionsintäkterna i lön, beroende på arbetsgivare och förhandlad lönenivå.

  Exempel:
  En mäklare säljer en lägenhet och får 50 000 kr inkl moms i provision. Mäklaren får 20 % av den provisionen i lön, dvs 10 000 kr.

  Säljer mäklaren 4 st lägenheter under en månad med 50 000 kr/st i provision får mäklaren alltså 40 000 kr i månadslön den månaden.

  Säljer man inga bostäder får man alltså ingen lön.

  Anställningsavtal

  Mäklare har vanliga tillsvidareanställningar (fasta anställningar). Det är egentligen bara lönesättningen och arbetstiderna som skiljer mot ”vanliga jobb”. En mäklare har inga fasta arbetstider utan väljer själv hur hur han/hon skall arbeta för att få till en bra vardag och många försäljningar.

  Fackförbund

  Om man vill gå med i facket som mäklare så finns det ett par olika att välja på. Säljarnas är ett exempel på ett passande förbund. Mäklaryrket är ett sorts säljaryrke och det gör att mäklarna passar in hos fackförbundet säljarnas. Unionen, Sveriges största fackförbund, fungerar även det bra för mäklare.

  Läs mer om: fackförbund för mäklare

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här