spot_img
spot_img
More

  Prisvärda men prishöjande bostadsrenoveringar

  Att köpa sin egen bostad är det många som drömmer om att göra, inte minst då man börjar komma upp i åren och känner sig redo för att flytta hemifrån. Att köpa eget är däremot ett väldigt stort steg som både innebär att du måste ta mycket eget ansvar, samt gå in med en hel del pengar. Inte minst om du köper en bostad som måste (eller som du vill ska) renoveras – då kan kostnaderna utan problem ticka iväg rätt snabbt.

  Däremot finns det en del företag som idag erbjuder renoveringar som inte behöver kosta skjortan, men som ändå kan öka värdet på bostaden rätt rejält. Vi går igenom hur du går tillväga för att lyckas med detta, samt hur du hittar dessa företag!

  Våra bästa tips för att renovera billigt

  Med renovering menar man inte alltid omfattande renoveringar som golvbyten, renovering av kök/ badrum, byte av väggar, eller tillbyggnad av balkong. Utan renovering kan även innefatta de lite mindre, men samtidigt avgörande upprustningarna du kan göra i en bostad där du kan komma undan med rätt låga kostnader.

  Med dessa menar vi saker som att exempelvis tapetsera väggarna, sätta upp nytt kakel i köket, att anpassa styling efter säsong, att olja och måla om trägolvet, eller att rusta upp gamla möbler med nya tyger, mönster och färger. Trots att dessa inte är ”riktiga” renoveringar kan det göra stor skillnad för bostaden i sin helhet, inte minst dess värde.

  Om du känner att din bostad är i behov av en uppfräschning, som både ökar trivseln och ökar dess värde inför försäljning, kan vi rekommendera att du testar dessa mindre renoveringar:

  Tapetsera eller måla om väggarna

  Väggarna i en bostad har väldigt stor påverkan på helhetskänslan. Är dessa slitna, fula eller tråkiga kan det alltså sänka värdet för bostaden. Genom att tapetsera eller måla om kan du med andra ord få till en annan känsla, såväl stilren och elegant som färgglad och rolig.

  Olja, lackera eller måla golvet

  Även bostadens golv kan vara avgörande för den känsla och den trivsel som råder i hemmet, något som med andra ord även kan vara avgörande för försäljningsvärdet.

  Dock är det inte alltid nödvändigt att lägga om eller slipa golvet. Utan många gånger räcker det med att du oljar in eller lackar golvet, där du då även kan välja att måla det i en annan färg. Detta är varken svårt eller särskilt dyrt, och det kräver inte en renovering.

  Nytt kakel i köket

  Många tänker att det krävs en omfattande och kostsam renovering för att kakla om i exempelvis badrum eller kök. Men faktum är att du även kan göra detta utan att det behöver krävas allt för mycket. Det finns nämligen kakel du kan köpa och sen ”klistra på” det gamla, för att få en tillfällig men ändå äkta förändring. Det kan bli riktigt snyggt!

  Styla efter säsong – våga testa nytt!

  Precis som att stora komponenter i en bostad, så som golv, väggar och kök, är avgörande för helhetsbilden kan även mindre detaljer vara det.

  Vill du öka värdet på din bostad inför försäljning kan alltså saker som tavlor, kuddar, blommor, vaser och gardiner göra stor skillnad. Att anpassa styling och inredning efter säsong kan också vara ett smart knep för att locka till sig fler intressenter.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här