spot_img
spot_img
More

  Flytta bolån till ny bostad – säkerhetsbyte

  En av våra besökare skrev till oss och undrade om det går att flytta ett bolån till en ny bostad. Svaret är skrivet av en av våra experter.

  Fråga : 
  Vi har precis sålt vårt gamla hus och köpt ett nytt. Då undrar jag om vi verkligen måste lösa de gamla lånen på det gamla huset? Går det inte att bara byta säkerhet från det gamla huset till det nya?


  Går du i tankar att köpa bostad?
  Vi rekommenderar att du söker lånelöfte hos hemsidan Lånekoll.se. De jämför flera olika banker för att kunna erbjuda dig riktigt låga räntor. Det har lyckats ordna räntor ända ner till 1,09 % åt vissa kunder. De kan även hjälpa dig att förhandla ner räntan på befintliga lån.
  När du ansöker hos Lånekoll får du en lista med bankernas erbjudanden presenterade. Du väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte.
  Det är helt gratis att göra en ansökan hos Lånekoll och du förbinder sig inte till något när du gör en ansökan.

  Svar : 
  Har ni bra villkor på ert nuvarande bolån eller får stora kostnader om ni löser lånet kan det verkligen vara en god affär att behålla era nuvarande lån. Rent generellt går det att byta säkerhet, men olika banker kan ha olika regler. En del banker kan till exempel vilja göra en ny kreditprövning. Jag föreslår helt enkelt att ni kontaktar banken där ni har era nuvarande bolån och frågar om de går med på att byta säkerhet.

  Senaste artiklar

  Hushållsbudget

  Bolån

  Skambud på bostad

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här