spot_img
spot_img
More

  Låneförmedlare hjälper dig låna till renoveringen

  Det är sällan man har råd att bekosta en mer omfattande renovering ur egen ficka. I dessa situationer väljer många att teckna ett lån för att inte tömma sina sparkonton och på så sätt kunna genomföra den planerade renoveringen. Genom att vända sig till en låneförmedlare som agerar mellanhand mellan långivare och låntagare, kan man få hjälp med att hitta lägsta möjliga ränta utifrån de förutsättningar man har.

  Om du går i tankarna om att vända dig till en låneförmedlare för att kunna bekosta din planerade renovering kan du få hjälp av Lånium. På Lånium kan du hitta bäst låneförmedlare utefter dina krav och ekonomiska förutsättningar.

  Låneförmedlare arbetar med långivare för privatlån, det vill säga lån utan krav på säkerhet. Du kan på så sätt låna pengar för att bekosta din renovering utan att behöva gå till en storbank om du så önskar. Det är i dagsläget möjligt att låna upp till 600 000 kronor för att renovera sin bostad. Dessa pengar går att låna i upp till cirka 15 år där långivarna har varierande räntesatser, avgifter och villkor.

  Räkneexempel

  För att demonstrera vad det kan kosta att låna till renovering genom en låneförmedlare kollar vi på ett exempel:

  Lånar du 300 000 kronor med en löptid om 15 år kommer du betala cirka 2440 kr/mån. Den nominella räntan är då 5,42% och den effektiva räntan 5,56%. Den totala kostnaden för lånet efter 15 år hamnar på 438 891 kronor.

  Som det framgår av exemplet ovan så hade det kostat dig cirka 139 000 i enbart räntekostnader att låna till din renovering. Att låna pengar kostar pengar och tecknar man inte lån genom en storbank kan kostnaden bli hög. Toppar du exempelvis istället upp ditt bolån och använder dem pengarna för att renovera bostaden kommer du komma undan mycket billigare.

  Finns dock inte denna möjligheten så är låneförmedlare ett bra alternativ för att låna pengar för renovering till relativt låg ränta. Detta förutsätter dock att du har en god ekonomi, jämför olika förmedlare och gör allt du kan för att hitta bra lånevillkor.

  Innan du ansöker om ett renoveringslån, oavsett om det är för att öka husets värde eller om du helt enkelt vill fräscha upp bostaden, så ska du se till att det finns en budget på plats. Planera upp renoveringen, materialkostnader, eventuella hantverkar kostnader och andra utgifter som kan uppstå. Först därefter vet du hur mycket pengar du faktiskt behöver för att kunna genomföra din renovering och vet då också hur mycket du behöver låna.

  I din budget är det också viktigt att du, efter du valt ut lån, tar med även lånets kostnader i din budget. Det är viktigt att ditt lån genom en låneförmedlare inte leder till ekonomiska svårigheter eller att din vardag blir begränsad rent ekonomiskt på grund av att du lånat pengar.

  Vidare är det också viktigt att den budget som satts för renoveringen hålls. Det är inte hållbart att teckna ytterligare ett lån bara för att du valt dyrare material än du först tänkt eller påbörjat än fler renoveringsprojekt. Håll dig till den budget som finns och försök hålla dig till ett aktivt lån åt gången. Flera aktiva lån, oavsett om dessa tecknats genom en låneförmedlare eller hos storbankerna, kan leda till allvarliga konsekvenser för din ekonomi då kostnaderna för lånen helt enkelt kan bli överväldigande.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här