spot_img
spot_img
More

  Låneklausul i kontraktet

  Akta dig när du ska skriva köpekontrakt! Uppmaningen tål att upprepas, eftersom det är en av de största affärer du antagligen kommer att göra i ditt liv!

  Återigen har jag blivit kontaktad av en familj som fått problem. Anledningen är att deras inkomst har förändrats efter de skrivit kontrakt. Plötsligt är deras lånelöfte inget värt och de får inte längre lån på banken till att slutföra husköpet.

  Förr användes ofta standardklausuler där det stod att om köparen inte får lån på banken så hävs köpet. Numera struntar de flesta mäklare i att ta med denna klausul med motiveringen att köparen ska begära att få ett lånelöfte före kontraktsskrivningen.

  Men vad händer om du, som köpare, plötsligt blir av med jobbet efter kontraktsskrivningen? Om du får en svår sjukdom och riskerar att bli långtidssjukskriven? Eller om din partner lämnar dig och ni hade tänkt köpa huset tillsammans? Ja, då sitter du på pottan.

  Så ta alltid det säkra före det osäkra och be att få en ”låneklausul” i kontraktet.

  💡 Nyhet! – Nu kan man även jämför bolån & lånelöften hos Lendo
  På Lendo.se kan du nu jämföra flera olika banker och deras räntor på bolån och lånelöften. När du ansöker får du en lista med bankernas erbjudanden presenterade för dig. Du väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte.
  Det är helt gratis att använda tjänsten och du förbinder sig inte till något när ansöker.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här