spot_img
spot_img
More

  Så blir pooldrömmen verklighet

  En egen pool på tomten förlänger sommaren och gör soliga dagar hemma mycket trevligare. Men att bygga pool är inte bara njutning utan även en investering eftersom husets värde kan höjas. För att hela bygget ska bli bra är det betydelsefullt att planera allt noga och göra genomtänkta val.

  Det finns flertalet anledningar till att bygga en pool hemma på tomten. Några fördelar är kvalitetstid med nära och kära, avkoppling och njutning. Om du går i tankar att förverkliga din pooldröm finns det några saker att tänka på för att allt ska bli så bra som möjligt. Du behöver fundera över allt från vilken modell som är rätt för just dig till vad hela projektet kommer att kosta.

  Pooler finns i olika prisklasser

  Att bygga en pool kostar pengar. Du kan välja att hålla nere kostnaderna genom att köpa en billigare och mindre pool och göra allt arbete själv. Du kan få enklare modeller som du kan bygga själv från 50 000 kronor och uppåt. En rund pool ovan mark är ett perfekt val om du vill få en härlig och mysig oas i trädgården. Med en stensarg kan du även få en snygg inramning. En sådan modell är även enkel att sköta och det finns flera monteringsalternativ. Varför den är lätt att sköta beror på att det blir självcirkulation i vattnet och det gör att smuts samlas i mitten. Du hittar flera olika varianter på pooler ovan mark hos Svenska poolfabriken.

  Om du vill ha en lyxigare variant finns det exempelvis vackra sarger i granit att köpa till. När du väljer modell ska du fundera över vilka användningsområden poolen ska fylla. Innan du bestämmer dig för vilken variant som du ska köpa behöver du även undersöka din tomt och se vilka alternativ som är möjliga. Exempelvis att placera den för nära buskar och träd brukar sällan vara en bra idé.

  Om du vill ha en stor markpool som är nedgrävd kan du räkna med kring 100 000 kronor och upp mot 150 000 kronor. Sedan tillkommer miljön som du vill ha runt omkring också. Vad den kostar beror på vad du vill ha. Alla kostnader tillsammans kan totalt landa på allt från 100 000 till 500 000 kronor.

  Gör en budget

  Det är möjligt att få prisförslag på olika helhetslösningar om du inte vill göra allt arbete själv. Det finns en del övriga kostnader som många inte tänker på som ofta tillkommer vid köp och montering. Du behöver bland annat tänka på rördragning och reningsverk. Hur du ska fylla poolen är en annan kostnad. Försäkring och uppvärmning är ytterligare kostnader som du måste räkna med. Det är en stor investering att bygga pool och en investering som du ska leva med länge. Därför är det viktigt att du gör bra val och väljer en pool som du verkligen vill ha och som är av bra kvalité. Du kan alltid ta hjälp av experter för att få en vacker och funktionell pool som ger dig många års njutning.

  Huset kan bli mer värt med en pool

  En pool behöver som sagt inte enbart vara en stor utgift. Det kan även vara en investering som lönar sig. Det är nämligen så att den kan öka värdet på fastigheten. Hur mycket en pool påverkar fastighetsvärdet varierar. Några faktorer som påverkar är grannskapet, poolkvalitén, klimatet och driftkostnader för poolen. Det finns analyser och studier gjorda på försäljningar av fastigheter med pool. Resultatet visar att ett fristående hus med pool säljs i genomsnitt för drygt 9 procent mer än fastigheter utan pool. Efterfrågan på fastigheter med tillhörande pool har ökat de senaste åren och är för många mer attraktiva. Huvudanledningen till att göra denna typ av investering bör dock vara att höja din egen livskvalité medan du bor där.

  Planera byggnationen

  När du har bestämt dig för att bygga en pool hemma är det betydelsefullt att planera in när projektet ska genomföras. Beställ modellen som du valt vid rätt tidpunkt. Ett tips är att sätta en rimlig tidsplan för hela projektet. Det är viktigt att allt blir ordentligt gjort eftersom eventuella misstag kan bli väldigt kostsamma. När du beställer poolen är det en god idé att samtidigt köpa pooldammsugare, poolskydd (om det inte följer med) och ett uppvärmningsalternativ. Tänk på att kontinuerligt underhålla den för att öka livslängden.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här