spot_img
spot_img
More

    Saker att tänka på när du ska flytta

    Att flytta är alltid ett stort åtagande. Oavsett hur stor eller liten din bostad är krävs det planering och en bra strategi för att få flytten att flyta på så smidigt som möjligt. Annars är risken stor att du skapar ett ordentligt flyttkaos för dig själv och att du därmed måste lägga onödigt mycket tid och energi på flytten.

    På grund av detta tänkte vi försöka få rätsida på hur den optimala flyttprocessen ser ut och vad man ska tänka på när man ska flytta. Till vår hjälp har vi JC Flytt & Städ som är en av de mest väletablerade flyttfirmorna i Skåne.

    Anlita hjälp för delar av eller hela processen

    Det första tipset vi har till alla som ska flytta är att överväga att anlita professionell hjälp. Vi alla vet hur frustrerande det är att bli förfrågad att hjälpa någon att flytta, och hur jobbigt det kan vara att behöva förlita sig på sina nära och kära för slitgörat under flytten.

    Därför kan man med fördel anlita en professionell flyttfirma för delar av processen eller hela flytten från början till slut. Idag kan de flesta flyttfirmor anpassa sina tjänster för dina behov. 

    Idag väljer de flesta att anlita en flyttfirma för själva flytten från den gamla bostaden till den nya. Fast en bra flyttfirma kan du även anlita för att hjälpa till med packandet, flyttstädningen och även montering av möbler i den nya bostaden.

    På så sätt kan du minimera energin du behöver lägga på flytten och samtidigt vara säker på att arbetet utförs enligt konstens alla regler. Dagens flyttfirmor är dessutom inte särskilt dyra och därför ett ekonomiskt försvarbart val.

    Oavsett om du väljer att betala en flyttfirma eller inte är det fortfarande vissa saker du måste tänka på inför flytten.

    Packa smart och underlätta för dig själv

    Ser du till att packa strategiskt kommer det underlätta för dig och alla andra inblandade i flytten. Strategisk flyttpackning inkluderar bland annat:

    • Packa inte lådorna för tungt – det rekommenderas att du packar tunga saker i botten på lådorna och att du sedan fyller resten med lättare prylar; exempelvis böcker i botten och filtar i toppen.
    • Fundera på var ägodelarna ska packas upp – se till att packa de saker som ska vara i samma rum i samma flyttlådor. Börjar du blanda köksredskap med böcker och kläder så kommer det bli rörigt när du ska packa upp sakerna i den nya bostaden.
    • Samla det som inte får plats i lådorna – gardinstänger, tavlor och speglar måste förberedas. Gardinstängerna kan du med fördel tejpa ihop så att du kan flytta alla samtidigt medan tavlor och speglar bör skyddas med täcken och filtar.
    • Använd kvalitativa flyttlådor – se till att du köper bra och stabila flyttlådor som är lätta att hantera och som tål att användas.

    Flyttstäda hela bostaden

    De flesta anser att flyttstädningen är det tråkigaste och mest påfrestande steget i en flytt. Till skillnad från en vanlig storstädning är en flyttstädning betydligt mer grundligt utförd. Förutom att rengöra alla synliga ytor såsom golv, lister och väggar måste man städa bakom alla vitvaror. Dessutom ska golvbrunnar tömmas och rengöras, fönster ska poleras, insidan av lådor och skåp ska torkas ut, etc.

    Är du en av de få personer som älskar att städa ser du säkerligen fram emot denna del av flyttprocessen. För alla andra är det däremot något man inte ser fram emot. Dessutom är kraven på en flyttstädning höga och mer ofta än sällan tvingas man göra om flyttstädningen innan man kan lämna bostaden.

    Därför är det ett enkelt val att anlita en städ- eller flyttfirma för flyttstädningen. På så sätt kan du vara säker på att städningen utförs korrekt och att arbetet godkänns.

    Glöm inte det som ska lämnas i bostaden

    En sak som många glömmer är att man inte alltid ska ha med sig allt från en flytt. Detta gäller framför allt om man bor i en villa eller hyr en lägenhet och man brukar kalla det för fast eller lös egendom.

    För villaägare gäller det att försäkra sig om vad man får ta med sig: är vitvarorna dina eller ingår de i huset? Vad gäller för lekstugan i trädgården? Som hyresgäst bör du granska ditt hyreskontrakt för att se vilka möbler och saker som tillhör bostaden och vilka du får ta med dig.

    Om du har möbler som du inte vill ta med dig till den nya bostaden kan du alltid kontakta den nya ägaren eller hyrestagaren och fråga dem om de vill ta över alternativt köpa dina möbler.

    Senaste artiklar

    Relaterade artiklar

    LÄMNA ETT SVAR

    Vänligen ange din kommentar!
    Vänligen ange ditt namn här