spot_img
spot_img
More

  Sälja hus – bästa årstiden

  Att sälja radhus eller villa är säsongsbetonat, men i gengäld finns det många fördelar då du oftast har trädgård eller annan grönska nära inpå som kan locka köpare. Du kan vara riktigt kreativ i din husförsäljning och designa en inbjudande omgivning.

  Bästa tidpunkten på året att sälja ditt hus kan vara svårt att sätta fingret på. Det är flera faktorer som spelar in som exempelvis konkurrens och efterfrågan. Om du säljer huset under den kalla årstiden är konkurrensen lägre, men det kan efterfrågan också vara, och dessutom kan du inte visa upp en vacker trädgård.

  Om du har ett extra fint hus kan det vara en fördel att sälja samtidigt som andra hus i närheten, då kommer spekulanterna troligtvis att besöka alla när de ändå är på gatan. I det läget gäller det att ditt hus har konkurrensfördelar gentemot de andra. En konkurrensfördel kan vara alltifrån två extra stora badrum till en ombyggnation som gör huset unikt. En bra mäklare kan hitta konkurrensfördelar.

  Årstiderna & månaderna

  Det är sant att man kan fynda hus på vintern, det är också en signal på att du som säljare av huset kanske inte har valt en optimal årstid. Man kan säga att vintern är mer av köparens marknad, och den smarte köper hus när det är minst attraktivt. Våren är en bra tid att sälja hus på. Vi går mot ljusare tider, människor börjar piggna till och ser fram emot sommaren – kanske planerar de att ha en trädgård då, eller en uteplats och en gräsmatta som barnen kan springa runt på. Du kan presentera mängder av drömmar och möjligheter som inspirerar till köp. Sommaren fungerar och även hösten innan vinterrusket träder in. Villor, radhus och parhus är mycket populära under sommaren.

  Betala inte onödigt mycket för mäklaren
  Hemsidan Hittamäklare.se hjälper dig att enkelt jämföra mäklare och att samla in offerter från olika mäklare som är aktiva i området där du bor. Du skickar in dina uppgifter, det är helt gratis och utan att förbinda dig till något. Hittamäklare hjälper dig sedan att inhämta offerter och att jämföra mäklarna. Du väljer sedan själv om någon av mäklarna är intressant för dig att anlita eller inte. Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare men även när du förhandlar om mäklararvodet med den mäklare som du tänker anlita.

  Sälja i juni

  Juni är en perfekt månad för husförsäljning och även en bra månad att ta fina bilder av huset.
  Det är ljust ute och spekulanterna tänker på sommarens grillkvällar och en bekväm solstol på uteplatsen. I samband med att du genomför en homestyling kan du passa på att styla uteplatser och trädgård.

  Egentligen finns det inga nackdelar med att välja juni som försäljningsmånad om du inte skapar dem själv genom dålig timing. Undvik visningar runt midsommar och skolavslutningar.
  Tänker du sälja din fastighet senare på året är det en utmärkt idé att inleda ett samarbete med mäklaren och ta bilder av bostaden på sommaren när det är som grönast och finast ute.

  Sälja i juli.

  Inte dumt det heller – vädermässigt. Däremot kan människor vara bortresta och det blir lite stiltje på bostadsmarknaden. Det är något färre spekulanter ute och letar men framför allt är det ett lågt utbud av bostäder till salu. Med färre spekulanter behöver du skapa större attraktionskraft. Tänk på att folk är uppkopplade, och ligger de på stranden och tittar på Hemnet. Det gäller att dina bilder ser snygga och unika ut. Attraktionskraft skapar du genom att samtala med mäklaren om vad som är mest efterfrågat och hur köparna resonerar. Den specialistkunskap som mäklaren får genom att hela tiden träffa spekulanter är värdefull och du ska definitivt ta del av den.

  Sälja i augusti

  Augusti är fortfarande en sommarmånad och bra för husförsäljning. Håll koll på vilka försäljningsobjekt du konkurrerar med och försök vara unik. En villa eller ett radhus har alla möjligheter att vara det. Augusti är en månad då vädret fortfarande är fint och det är grönt i gräset. Ett hus som har en trevlig gräsmatta och uteplats är mycket lockande när solen skiner – då vill man sitta ute i en bekväm solstol och gärna grilla något gott. Det finns ett betydligt högre utbud av bostäder till salu under augusti vilket gör att de bilder du tog i juni är mycket viktiga.

  Tips:
  Glöm inte att jämföra mäklarna i ditt område och får hjälp med att samla in offerter med hjälp av Hittamäklare.se

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här