spot_img
spot_img
More

  Se över ditt hus inför vinterns oväder

  I samarbete med BTF Plåt

  Med vintern i antågande är det dags att se till att taket är i bästa form för att skydda huset mot oväder och snö. En takbesiktning följt av en takläggning kan bli en stor besparing på lång sikt även om det är en kostnad idag. Skador eller läckage kan tränga in i byggnaden och bli dyrt, men du behöver även tänka på att snö kan rasa ner från taket och skada människor och djur. Hur ser ditt rasskydd ut?

  Rasskydd

  När du installerar rasskydd hindras snön från att rasa ner över takkanten och träffa någon i huvudet, men du behöver också ha i åtanke om taket är tillräckligt starkt för att lagra tung snö som då inte rasar ner. Det kan ibland löna sig att lägga om ett gammalt tak för att få ett säkert boende i många år framöver. Oavsett om du lägger tak med plåt eller tegel behöver du ha ett tak av hög kvalitet, det tjänar du på.

  Är det dags för en takbesiktning?

  Taket skyddar ditt hus och är du bosatt i en region med långa vintrar eller mycket oväder kan en årlig besiktning bli lönsam för dig. Under en takbesiktning får du veta takets kondition. Om du har tegelpannor kan man byta ut de pannor som är trasiga för att det inte ska komma in fukt under. Pannorna skjuts in under varandra, det vill säga man lyfter upp takpannan ovanför och fäster den medan man drar ut pannan under. På så sätt behöver du byta bara exakt de pannor som är dåliga – om det inte visar sig att taket under pannan är skadat.

  I ett plåttak kan du byta olika sektioner, men oavsett vilket tak du har är underarbetet mycket viktigt. Dålig takpapp behöver bytas ut och luftspalten upp till yttertaket behöver vara perfekt.

  Rådgör med en expert

  Tag kontakt med en expert så får du rådgivning kring vad som behöver göra på just din fastighet. Det finns flera skickliga plåtslagerier i Stockholmsområdet bland annat BFT Plåt som också arbetar med tätskikt.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här