spot_img
spot_img
More

  3 tips hur man bygger en pool på sin fastighet

  I samarbete med poolgiganten

  I Sverige byggs det mer utomhuspooler än någonsin tidigare. Framförallt härledes det till coronakrisen då många valde att slå i stort med sina hemmaprojekt – och denna ökning verkar inte stagnera.

  Drömmen om att äga sin egen pool blir verklighet för allt fler. Men till skillnad från andra hemmaprojekt är dessa projekt annorlunda.

  Av detta skälet har vi samlat tre tips åt dig som garanterat hjälper dig att bygga den perfekta poolen på din fastighet.

  Vad krävs för att bygga en pool?

  Innan du påbörjar bygget bör du hålla koll på lagar och regler.

  Först och främst är det viktigt att hålla koll på om du behöver ansöka om något bygglov. När det gäller poolarbeten så behöver du oftast inte ansöka om något bygglov eftersom poolen i sig inte kräver lov inom plan- och bygglagen. Men det kan så klart bero på hur den är konstruerad. Du kan till exempel behöva ansöka om bygglov om du har en mur runt poolen. Av detta skälet kan det vara bra att konsultera bygglovsnämnden.

  För det andra kan du behöva ansöka om marklov om du till exempel fyller eller schaktar markens höjdläge. Sist men inte minst kan en anmälan behövas om du ansluter din pool till de allmänna vatten och avlopps-näten.

  Så bygger du en pool på fastigheten – 3 tips

  En pool kräver mycket planerings- och designarbete – även innan själva byggstarten. Därför har vi samlat våra egna tips nedan som vi rekommenderar dig att följa.

  1. Tänk först storleken på poolen – Storleken på poolen kommer att påverka övriga designelement. Vad gäller storleken brukar 4×8 eller 3×6 meter passa bra för tomtar av normala storlekar.

  2. Skaffa skydd vid bassängen – Pooler utgör en säkerhetsrisk och drunkningsolyckor är vanligt förekommande, framförallt hos dem som inte har något skydd vid poolen.

  3. Anlita expert hjälp – Pooler finns i olika utföranden, storlekar och kvalitét. Av detta skälet kan det vara en bra idé att använda försäljare som exempelvis Poolgiganten för att få hjälp att hitta rätt poolkomponenter.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här