spot_img
spot_img
More

  Banker med lägre krav – bolån

  Varför är det så svårt att få ett bolån? Det finns framförallt tre förklaringar till varför det är så svårt att få ett bolån. Priser på bostäder har stigit vilket gör att storleken på lånen också har ökat. Lagkrav på amortering har införts vilket gjort att bankerna kräver att låntagare har fast och stabil månadsinkomst. Slutligen har bankens blivit mer försiktiga, framförallt efter finanskrisen 2008.

  Det finns dock undantag till den regeln. Vissa nichade banker har inte lika hårda krav på exempelvis fast anställning.

  Banker med lägre krav

  Nordax Bank ★★★★ Nordax är en av de svenska bankerna som är mer flexibla med anställningsform. För ett att få ett beviljat bolån krävs det att du har 15% av bostadens värde i kontantinsats. En fördel med Nordax är att du inte behöver ha en fast anställning för att få ett beviljat bolån. Om du är på exempelvis är på ett vikariat eller är frilansare kan du ta ett bolån hos Nordax.

  BlueStep bank ★★★ Bluestep är en svensk bank som uteslutande arbetar med bolån. Banken erbjuder mer flexibla bolån än de traditionella bankerna, bland annat genom att acceptera bolån från låntagare som har betalningsanmärkningar. Bluestep godkänner också bolån till låntagare utan fast eller tillsvidareanställningar.

  SBAB ★★★★ En av det största bankerna i Sverige när det kommer till bolån. SBAB är kända för att erbjuda bättre villkor för den som köper sin första bostad. SBAB ger normalt ett högre lånelöfte än exempelvis Swedbank, SEB eller någon av de andra stora bankerna. SBAB godkänner också bolån till låntagare oavsett anställningsform, du behöver alltså inte ha en fast anställning för att få ett bolån via den här banken.

  Skandia Banken ★★★Också ett bra alternativt istället för de stora bankerna. Skandia erbjuder bolån med låg ränta och relativt högt lånelöfte. Av att läsa på deras hemsida är dom dock lite hårdare när det kommer till din anställningsform.

  💡 Nyhet! – Nu kan man även jämför bolån & lånelöften hos Lendo
  På Lendo.se kan du nu jämföra flera olika banker och deras räntor på bolån och lånelöften. När du ansöker får du en lista med bankernas erbjudanden presenterade för dig. Du väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte.
  Det är helt gratis att använda tjänsten och du förbinder sig inte till något när ansöker.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här