spot_img
spot_img
More

  5 st saker som ökar värdet på din fastighet

  Om du är fastighetsägare så ligger det förmodligen i ditt intresse att öka värdet på den, så att du kan gå med vinst den dag som du önskar sälja. Vanligtvis ökar värdet på din fastighet över tid i takt med att bostadspriserna ökar, men det finns vissa saker du själv kan göra för att snabba på denna process.

  Om du vill ha kostnadsfri hjälp och få inspiration kring vad som kan göras för att öka värdet på just din bostad kan du kontakta en fastighetsmäklare och boka in en värdering. Mäklarna kikar gärna förbi och värderar din bostad samt ger tips på värdehöjande åtgärder. Du behöver som sagt inte betala något för rådgivningen som mäklaren erbjuder men om du någon gång skall sälja din bostad så hoppas mäklaren på att du skall välja just honom/henne och då kan mäklaren tjäna sina pengar via provisionen från försäljningen.

  I denna artikel listar vi de 5 bästa knepen för att öka värdet på din fastighet.

  1. Renovera köket


  Många undersökningar har visat att köket är det viktigaste rummet för en eventuell köpare, så att investera i en köksrenovering kommer helt klart öka värdet på ditt hus. Ibland kan det räcka med billiga ingrepp, som att byta ut all köksluckor, för att ge köket en rejäl uppgradering.

  2. Installera solceller

  Vad din fastighet har för driftkostnader påverkar också vad en eventuell köpare är beredd att betala för den och med solceller på taket kan du minska driftkostnaderna ganska rejält. Återbetalningstiden för en investering i solceller ligger i snitt på 10 till 14 år och den förväntade besparingen per år ligger på cirka 7500 kronor.

  3. Renovera badrummet


  Efter köket så anses badrummet vara det mest lönsamma rummet att renovera, sett till värdeökning på huset. Du behöver nödvändigtvis inte renovera hela badrummet, utan kan också byta ut slitna lister och trasiga delar utav badrummet och ändå få en bra avkastning på din investering.

  4. Byt värmekälla


  Även värmekällan påverkar driftkostnaderna och att investera i exempelvis en värmepump kan sänka dessa markant, utan att kosta dig som husägare allt för mycket. Många väljer bort hus som inte har en bra uppvärmningskälla, därför att de tycker att det verkar för jobbigt och dyrt att byta ut den efter deras tillträde.

  5. Håll huset i gott skick


  Den sista, men kanske enklaste punkten på denna lista, är att helt enkelt hålla huset i gott skick. Se till att samtliga delar utav huset fungerar som de ska: byt jordfelsbrytare om så behövs, reparera mindre problem och se till att huset inte har några problem med fukt.

  Att öka värdet på din fastighet behöver inte vara dyrt och förhoppningsvis har denna lista gett dig den inspiration som du behöver!

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här