spot_img
spot_img
More

  Bygg om vinden i bostadsrättsföreningen

  I samarbete med Vindshem fastighetsutveckling

  Vilka är de allra läckraste och mest moderiktiga lägenheterna?
  Det är definitivt vindsvåningar med sneda tak och fönster som möter blå himmel – ofta faller ljuset in snett uppifrån då de ligger alldeles under taket. Detta är obetalbart och kan bara fås i en takvåning.

  En paradvåning som höjer värdet

  I andra länder kan vindsvåning kallas för ”penthouse” och är alltid placerad högst upp under taket – lyxigt, spännande och attraktivt! Här i Sverige finns det flera exempel på tomma takvåningar – vi kallar dem vindsutrymmen med potential – som bara väntar på att få blomma ut! Här kan en hel livsstil säljas och bostadsrättsföreningen får inte bara ett nytt ”imagevärde” i form av en ”paradvåning” – man får också en ytterligare inkomst. Takvåningar kan dessutom betinga ett högre värde totalt sett.

  Nytänkande och innovativa idéer

  Hur kan en bostadsrättsförening med ett outnyttjat vindsutrymme gå tillväga?
  Ett tips är att kontakta en av de nytänkande och innovativa bostadsutvecklare som finns i Sverige, Vindshem fastighetsutveckling i Göteborg är en mycket innovativ sådan. De drivs av att skapa unika, trendiga och innovativa boenden som höjer både trivsel för den boende och värdet för bostadsrättsföreningen. En fördel uppstår även då föreningen slipper underhålla vinden och underhållsansvaret kan övergå till den medlem som köper vindsvåningen.

  Enkel och icke bindande process

  Den bostadsrättförening som är intresserad av att undersöka möjligheterna för en extra inkomst på vinden kan kostnadsfritt kontakta Vindshem för att diskutera och gå igenom vilka möjligheter och förutsättningar som finns. Man kan prata om material, hur man skapar attraktivitet och naturligtvis om våningen ska vara en mer klassisk våning med exklusiva ytskikt av granit eller om den ska vara supermodern och minimalistisk – eller kanske mer ”neutral”.

  Efter ett besök och samtal på plats sammanställs informationen tillsammans med underlag från stadsbyggnadskontoret för att visa vilka möjligheter föreningen kan presentera på sitt styrelsemöte (om man önskar göra det). Man kan antingen välja att bryta processen eller gå vidare och ta upp detta på föreningsstämman. Oavsett vilket val som görs kan man förhoppningsvis ha fått nya idéer och tankar inför framtiden.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här