spot_img
spot_img
More

  Felaktig info från mäklaren

  Frågan nedan är ställd av en av våra läsare som anser att fel information förmedlats av mäklaren. Svaret är skrivet av en av våra experter.

  Fråga:
  Jag har precis köpt ett hus, där det i mäklarens objektsbeskrivning stod att huset har kommunalt avlopp och vatten. Nu har jag från grannarna fått höra att det inte alls är så utan både avlopp och vatten är enskilt men delas mellan flera grannar och även en golfbana. Det är nu tydligen på gång att det ska bildas en förening för detta. Jag tycker och tror att både säljare och mäklare vetat om detta men inte upplyst oss som köpare. Kan ett sådant fall hänvisas till undersökningsplikten eller ska jag som köpare kunna lita på att den information som står i mäklarens objektbeskrivningar är sann? Jag känner mig lurad och skulle vilja ha ekonomisk kompensation, för det var inte under de angivna förutsättningarna jag köpte huset.

  Är det rimligt och vad kan jag i sådana fall begära/förvänta mig??


  Betala inte onödigt mycket för mäklaren
  Hemsidan Hittamäklare.se hjälper dig att enkelt jämföra mäklare och att samla in offerter från olika mäklare som är aktiva i området där du bor. Du skickar in dina uppgifter, det är helt gratis och utan att förbinda dig till något. Hittamäklare hjälper dig sedan att inhämta offerter och att jämföra mäklarna. Du väljer sedan själv om någon av mäklarna är intressant för dig att anlita eller inte. Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare men även när du förhandlar om mäklararvodet med den mäklare som du tänker anlita.

  Svar:
  Den som lämnat informationen till köparen ansvarar för riktigheten i denna. Om mäklaren fått sin information om fastighetens skick från säljaren, kan mäklaren knappast lastas för felet i objektsbeskrivningen. Fråga mäklaren om det är säljarens uppgift.

  Om så är fallet kontakta säljaren och begär kompensation. Detta är en affär mellan privatpersoner och kan prövas i tingsrätt. Kontakta ert hemförsäkringsbolag angående rättskydd.

  Mäklaren utför ingen besiktning av fastigheten och har ingen skyldighet att undersöka fastigheten närmare. Mäklaren får sin information om fastighetens skick från säljaren.

  💡 Nyhet! – Nu kan man även jämför bolån & lånelöften hos Lendo
  På Lendo.se kan du nu jämföra flera olika banker och deras räntor på bolån och lånelöften. När du ansöker får du en lista med bankernas erbjudanden presenterade för dig. Du väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte.
  Det är helt gratis att använda tjänsten och du förbinder sig inte till något när ansöker.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här