spot_img
spot_img
More

  Låna till handpenning – handpenningslån

  Handpenning är en sorts förskottsbetalning som man betalar när man köper en bostad. Vanligtvis betalar skall den betalas in inom 14 dagar efter det att man skrivit kontraktet på bostaden.   

  Om du till exempel har dina sparpengar bundna i din nuvarande bostad behöver du ta ett tillfälligt lån för att betala handpenningen på din nya bostad. Alla banker erbjuder handpenningslån till kunder som avser att ta ett bolån.

  Hur stor är handpenningen?

  Handpenningen är vanligtvis på 10 % av bostadens pris. Har du ett lånelöfte och behöver låna till handpenningen så hjälper banken dig med detta tillfälliga lån.

  Om du är lite tuff i förhandlingen med banken kan du ofta förhandla bort avgiften för uppläggning och räntekostnaden för handpenningslånet. Uppläggningskostnaden kan annars ligga på 500 – 1500 kr.

  💡 Nyhet! – Nu kan man även jämför bolån & lånelöften hos Lendo
  På Lendo.se kan du nu jämföra flera olika banker och deras räntor på bolån och lånelöften. När du ansöker får du en lista med bankernas erbjudanden presenterade för dig. Du väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte.
  Det är helt gratis att använda tjänsten och du förbinder sig inte till något när ansöker.

  När måste man välja bank?

  Du måste inte välja bank förrän några veckor innan du skall tillträda din nya bostad. Det är viktigt att jämföra erbjudanden från olika banker innan du bestämmer dig. Vårt tips är att du gör jämförelsen av bankerna och bestämmer dig innan dess att handpenningen skall betalas in. Då kan du oftast få bättre villkor för ditt handpenningslån från banken du avser att ta ditt bolån hos.

  Jämför mäklarnas tjänster och provisioner
  För att ta reda vad mäklarna i just din kommun/stad kan erbjuda i form av tjänst och arvode/provision kan du nyttja den kostnadsfria hemsidan Hittamäklare.se. Det är helt gratis att fylla i en ansökan och du förbinder dig inte till något.

  Du får då hjälp att samla in offerter och att jämföra olika mäklare som är aktiva där du bor. Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare som du vill anlita.
  På Hittamäklare kan du även se betyg på alla mäklare från deras tidigare försäljningsuppdrag samt en topplista över de bästa mäklarna i ditt område.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här