More

  Låna till handpenning – handpenningslån

  Handpenning är en sorts förskottsbetalning som man betalar när man köper en bostad. Vanligtvis betalar skall den betalas in inom 14 dagar efter det att man skrivit kontraktet på bostaden.   

  Om du till exempel har dina sparpengar bundna i din nuvarande bostad behöver du ta ett tillfälligt lån för att betala handpenningen på din nya bostad. Alla banker erbjuder handpenningslån till kunder som avser att ta ett bolån.

  Hur stor är handpenningen?

  Handpenningen är vanligtvis på 10 % av bostadens pris. Har du ett lånelöfte och behöver låna till handpenningen så hjälper banken dig med detta tillfälliga lån.

  Om du är lite tuff i förhandlingen med banken kan du ofta förhandla bort avgiften för uppläggning och räntekostnaden för handpenningslånet. Uppläggningskostnaden kan annars ligga på 500 – 1500 kr.

  Går du i tankar att köpa bostad?
  Om du är ute och letar ny bostad så bör du alltid vara förberedd och ha ett lånelöfte klart från banken. På dagens bostadsmarknad går det fort i svängarna så se till att vara väl förberedd. Med ett färdigt lånelöfte kan du gå på visningar och lägga bud på de bostäder du gillar. Vi rekommenderar att du söker lånelöfte hos hemsidan Lånekoll.se. De jämför ca 30 st banker för att kunna erbjuda dig riktigt låga räntor. Det har lyckats ordna räntor ända ner till 1,09 % åt vissa kunder. De kan även hjälpa dig att förhandla ner räntan på befintliga lån.
  Det är helt gratis att göra en ansökan hos Lånekoll.se och man förbinder sig inte till något när man gör en ansökan.

  När måste man välja bank?

  Du måste inte välja bank förrän några veckor innan du skall tillträda din nya bostad. Det är viktigt att jämföra erbjudanden från olika banker innan du bestämmer dig. Vårt tips är att du gör jämförelsen av bankerna och bestämmer dig innan dess att handpenningen skall betalas in. Då kan du oftast få bättre villkor för ditt handpenningslån från banken du avser att ta ditt bolån hos.

  Jämför mäklarnas tjänster och provisioner
  För att ta reda vad mäklarna i just din kommun/stad kan erbjuda i form av tjänst och arvode/provision kan du nyttja den kostnadsfria hemsidan Mäklarofferter.se. Det är helt gratis att fylla i en ansökan och du förbinder dig inte till något.

  Du får då hjälp att samla in offerter och att jämföra olika mäklare som är aktiva där du bor. Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare som du vill anlita.
  På Mäklarofferter.se kan du även se betyg på alla mäklare från deras tidigare försäljningsuppdrag samt en topplista över de bästa mäklarna i ditt område.

  Senaste artiklar

  Prisvärda men prishöjande bostadsrenoveringar

  Att köpa sin egen bostad är det många som drömmer om att göra, inte minst då man börjar komma upp i åren...

  Fackförbund för fastighetsmäklare

  Mäklare är ett yrke där man sällan talar om fackförbund. Anledningen är att man vanligtvis arbetar på 100% provisionslön. Man har ingen...

  Bostadsrätt

  En bostadsrätt innebär att du äger en lägenhet som en del av en bostadsrättsförening. Du får använda och bo i bostaden mot...

  Inred bostaden

  När det kommer till inredning finns det hur mycket som helst att lära sig. Många personer väljer ofta att inreda efter sina...

  Uppskov – bostad

  Om du säljer din bostad för att köpa en ny, och gör en vinst vid försäljningen så kan du i vissa fall...

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här