spot_img
spot_img
More

  Servitut vid husköp

  Det är mycket som ska kollas när du ska köpa hus och servitut på fastigheten är något som ofta glöms bort. Servitut kan liknas vid ett avtal som kan belasta den fastighet du är intresserad av.

  Ett vanligt servitut är exempelvis att du får använda en del av grannens mark, eller att grannen får använda din mark. Ofta gäller det rätten att använda en väg, att få ta vatten ur grannens brunn eller att få ha en brygga eller båt vid grannens strand.

  Hur man kollar upp servitut på en fastighet

  För att ett servitut ska vara juridiskt bindande måste det finnas registrerat hos Lantmäteriet. Det är alltså dit du ska ringa innan du slår till och köper huset, så att det inte uppstår några överraskningar senare. För att kolla om det finns servitut på fastigheten behöver Lantmäteriet husets fastighetsbeteckning.

  Betala inte onödigt mycket för mäklaren
  Hemsidan Hittamäklare.se hjälper dig att enkelt jämföra mäklare och att samla in offerter från olika mäklare som är aktiva i området där du bor. Du skickar in dina uppgifter, det är helt gratis och utan att förbinda dig till något. Hittamäklare hjälper dig sedan att inhämta offerter och att jämföra mäklarna. Du väljer sedan själv om någon av mäklarna är intressant för dig att anlita eller inte. Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare men även när du förhandlar om mäklararvodet med den mäklare som du tänker anlita.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här