spot_img
spot_img
More

  Vad tillhör huset?

  Något som folk ständigt undrar över är vad som tillhör huset vid en försäljning. Får en säljare ta med sig växthuset, t ex? Ja, det bråkas faktiskt en hel del om detta. Mäklarsamfundet har sammanställt ett bra faktablad på sin hemsida angående detta, gå gärna in och kika.

  Enligt lagboken ska de föremål som tillförts fastigheten för stadigvarande bruk stanna kvar. Hit hör t ex torkvinda, flytbrygga, brevlåda, flaggstång, lekstuga och växthus. Det samma gäller byggnadstillbehör som skaffats för stadigvarande bruk, t ex garderober, larm, frys, stege för sotning, torktumlare, hatthylla och persienner. Men det finns gränsfall. Extra frysbox, vanlig stege och dekoder till parabolantenn, t ex. Skriv därför i kontraktet vad som gäller angående dessa saker.

  Säljaren kan dessutom göra undantag och ta med sig i stort sett vad han vill, bara det skrivs in i kontraktet och godkänns av dig.

  Betala inte onödigt mycket för mäklaren
  Hemsidan Hittamäklare.se hjälper dig att enkelt jämföra mäklare och att samla in offerter från olika mäklare som är aktiva i området där du bor. Du skickar in dina uppgifter, det är helt gratis och utan att förbinda dig till något. Hittamäklare hjälper dig sedan att inhämta offerter och att jämföra mäklarna. Du väljer sedan själv om någon av mäklarna är intressant för dig att anlita eller inte. Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare men även när du förhandlar om mäklararvodet med den mäklare som du tänker anlita.

  Senaste artiklar

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här