More

  Vad är ett dolt fel?

  Rent juridiskt är det ett fel som köparen inte kunde upptäcka vid undersökning av fastigheten. Det ska vara ett fel som köparen inte hade anledning att räkna med i hänsyn till fastighetens skick, ålder och pris. Felet ska dessutom ha funnits vid köpet.

  Många tror att både det ena och det andra är dolda fel, men faktum är att väldigt få saker går under den benämningen. Det mesta går nämligen att upptäcka om man uppfyller sin undersökningsplikt och då är det inte ett dolt fel.

  Betala inte onödigt mycket för mäklaren
  Hemsidan Hittamäklare.se hjälper dig att enkelt jämföra mäklare och att samla in offerter från olika mäklare som är aktiva i området där du bor. Du skickar in dina uppgifter, det är helt gratis och utan att förbinda dig till något. Hittamäklare.se hjälper dig sedan att inhämta offerter och att jämföra mäklarna. Du väljer sedan själv om någon av mäklarna är intressant för dig att anlita eller inte. Offerterna kan du använda när du skall välja mäklare men även när du förhandlar om mäklararvodet med den mäklare som du tänker anlita.

  Exempel på vad som ofta klassas som dolt fel

  Exempel på sådant som däremot ofta klassas som dolda fel är felaktiga elinstallationer eller en nergrävd oljetank på tomten.
  Är avloppet felaktigt utfört i badrummet eller om det inte finns fuktspärr bakom kaklet, kan det även röra sig om ett dolt fel. Det beror bland annat på hur länge det var sedan badrummet renoverades.

  Samma sak om du hittar mögel i innerväggarna. Men fanns det tecken på mögel vid besiktningen, t ex en konstig lukt, borde du ha gått vidare och gjort en utökad undersökning som att borra i väggen (om du fått tillstånd av säljaren att göra så). I sådana fall är inte felet dolt.

  Köper man ett gammalt hus måste man vid beaktandet av vad som utgör fel ta hänsyn till att man förr byggde och renoverade enligt andra byggnormer, det vill säga vissa saker som man tycker utgör fel är inte fel i fastighetsrättslig mening.

  Går du i tankar att köpa bostad?
  Om du är ute och letar ny bostad så bör du alltid vara förberedd och ha ett lånelöfte klart från banken. På dagens bostadsmarknad går det fort i svängarna så se till att vara väl förberedd. Med ett färdigt lånelöfte kan du gå på visningar och lägga bud på de bostäder du gillar. Vi rekommenderar att du söker lånelöfte hos hemsidan Lånekoll.se. De jämför ca 30 st banker för att kunna erbjuda dig riktigt låga räntor. Det har lyckats ordna räntor ända ner till 1,09 % åt vissa kunder. De kan även hjälpa dig att förhandla ner räntan på befintliga lån.
  Det är helt gratis att göra en ansökan hos Lånekoll.se och man förbinder sig inte till något när man gör en ansökan.

  Senaste artiklar

  Låneförmedlare hjälper dig låna till renoveringen

  Det är sällan man har råd att bekosta en mer omfattande renovering ur egen ficka. I dessa situationer väljer många att teckna...

  Bästa tiden att köpa ny bostad

  En bostadsinvestering är för många av oss den största investeringen vi gör. Därför vill man få bästa möjliga pris på sin drömbostad,...

  Renovera kök och öka värdet

  Det är en hel del att tänka på inför och under en köksrenovering. Ofta är det snygga köksluckor som används som bas för resten...

  Prisvärda men prishöjande bostadsrenoveringar

  Att köpa sin egen bostad är det många som drömmer om att göra, inte minst då man börjar komma upp i åren...

  Fackförbund för fastighetsmäklare

  Mäklare är ett yrke där man sällan talar om fackförbund. Anledningen är att man vanligtvis arbetar på 100% provisionslön. Man har ingen...

  Relaterade artiklar

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här